Коледа 2010 в онлайн бг

след месеци тишина или да кажем на по-умерени обороти последните два от 2010-та за родния уеб се случва нещо. нещо важно. или по-скоро много, различни, все важни неща. IABulgaria започва да работи повече и ще прави все повече, БУА също, инициираха се срещи на sales отделите на онлайн медиите, неформални срещи на рекламистите онлайн, работни групи по онлайн реклама. всички още смятат, но завършваме 2010-та с едни около 15% нагоре за бранша. което никак не е зле. това за по-мащабните неща.

за по-прозаичните, ежедневието на родните потребители (яко users от Tron) декември се изпълни с Коледа. без изненада, но за мое разочарование творческите напъни за нещо интересно онлайн този декември в роден прочит се свеждат до почти нула.

картички 90% с намерени с бързо търсене в гугъл картинки – блях. реалният кич яко нагази във виртуалния ни свят и го приземи …

останалите 9% – “по-иновативните” поздрави се изкопираха и насложиха почти еднакви с песнички на хора от екипа или прочувствени или дълбокомислени размисли, написани на големи листове, размятани един след друг.

коледни шапки (отново намерени из нета) се килнаха по логата на сайтовете.

тръгна и изцяло онлайн анти-коледна кампания – nohohoho.org и ден по-късно про коледна кампания gohohoho.org. ако има нещо все пак по-различно от обичайното това са именно тези две кампании. като подход и като случка. има надежда.

е, да си пожелаем по-креативна 2011-та онлайн :)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

One thought on “Коледа 2010 в онлайн бг

  1. Pingback: негативно vs позитивно послание | Justine Toms' blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *