QR код за всеки

силно се впечатлих днес, когато видях на печата на Нотариус Стоянова и QR код, наред, разбира се с www адреса. QR код има и на визитките на всички от екипа на този офис. браво за тях!

ако един толкова консервативен сегмент успява успешно да впечатлява и гради доверие с подобни техники, какво остава за вашия бизнес. така че не ме питайте излишно „да го правим ли“, нека поговорим „как да го направим най-ефективно“!

най-добра българска фирма

ако си българска фирма с български мениджмънт вероатно е добре да знаеш за този конкурс, а и да участваш в него – срокът е до края на август, а участието – безплатно. има и гласуване на публиката.

naidobrafirma.bg

браво на IAB България за участието в Mediascope Europe 2012

едно от големите постижения на родния IAB, след като вече две години поред правим Форума на Дигиталната индустрия, семинари и обучения, кампании по различни реми е участието тази година в проучването на медийното потребление, проведено в 28 държави – Mediascope

защо постижение ли? защото България вече е на картата на Европа, участвайки в проучването, защото вече е ясно, че онлайн у нас и в CEE не е толкова екзотично и различно от в останалите части на Европа

днес Алисън Феда беше в София и представи акцент от данните от проучването за Европа и България

интересно е, че 21% средно за Европа е мобилното ползване на Интернет, докато за България е 9%

47% от европейците биха търсили още инфо за рекламирани продукти онлайн, докато за България този процент е 55

51% от европейците, както и 51% от българите считат, че Интернет им помага да направят по-добър избор

пълните данни от проучването могат да бъдат закупени от IAB България

поздравления за Жанет Найденова и Веселин Петков за добрата организация и цялостната работа по проекта!

още малко инфо и снимки има и тук

три пъти ура за Ана Динкова

Ана Динкова е сред блогърите, които за кратко време успяха да се наложат със стил, взискателност и добър вкус

ето какво си поговорихме за блоговете и блогърстването с Ани:

„Първо преодоляваш себе си, страховете си. Ние жените сме много по-взискателни и много повече се страхуваме от критика – гледайки приятелките около мен колко са добри в нещата, които правят и в същото време как се притесняват да ги споделят и да ги покажат. Не защото толкова ги е страх от критиката, а защото ги е страх, че няма да срещнат високите очаквания на хората, които са около тях.

Второто е – блогът учи на жестока дисциплина. Знам, че имам ангажимент в някакви, опитвам се да бъдат равни интервали, не винаги успявам, за съжаление, но знам, че имам да напиша, да снимам, да обработя снимките, т.е. имам някаква цел, която ми помага да се самоусъвършенствам.

Блогът не е само форма на екзибиционизъм – да показваш само и задължително себе си и живота си и нещата, които теб те вълнуват. Блогът може да е платформа, с която да се превъзпиташ, да се научиш да правиш нещата по-добре. Повечето блогове, които следя, преди 2-3-4 години, когато са започвали, са били с различен дизайн, по-лоши снимки, а сега са се развили. Хората обичат да дават най-доброто от себе си. И не само заради критиката, а заради себе си. И това е изключително хубаво средство за самовъзпитание. Бих насърчила всеки – малки и големи, независимо от възраст и занимание, професия, хоби – блогването е наистина нещо много приятно. Освен това ти дава възможност да комуникираш и да се свързваш с хора не само в България, а и по света, които имат същите интереси, същите хобита. Срещаш се с хора, които иначе никога няма да срещнеш. Дори само виртуално да е – правиш такива запознанства, които иначе биха били невъзможни.“

единият й блог е Чантата на Ана а другият е Ankabanka

добро темпо на списване, интересни теми, лежерен стил, винаги добри фотографии, отвореност към света – всичко това прави блоговете на Ани привлекателни, а нея – блогър за пример (както и да звучи това)

видео интервю с Ана за модата и любовта към себе си има тук

писах още: три пъти ура за Никола Балов, три пъти ура за Свилен Милев, три пъти ура за Майк Рам

бис за новите блогъри!

много дебати на тема живи ли са, не са ли блоговете. скоро ще пиша повече за това. но бързам да кажа едно голямо БРАВО на всички мои курсисти от зимата насам в M3 College за куража и доброто начало на личните им блогове:

Мария – най-новият блог, на който искрено много се радвам! http://mariaforlife.wordpress.com/

Миро, които още търси своите теми и себе си в блога си http://belyashki.blogspot.com/

Миряна – голямата ми радост, истински блогър от воле
http://miryanka.com/

Стефана – самороден талант и радост за мен
http://mladotozove.wordpress.com/

Силвето – свежо бъбрива и в блога си
http://silveto-smile.blogspot.com/

Мира – младата надежда и поетична душа между два облака
http://mirilieva.wordpress.com/

и Миленка – големи очаквания и отдавна, да видим
http://milenastratieva.wordpress.com/

на всички им желая успех!

и да припомня два важни съвета:

  • не спирайте
  • бъдете себе си

може ли да се печели от блог?

може ли да се печели от блог?

да, може.

как и защо. и не само това, а всичко, свързано с блоговете – цяла събота ще си говорим в M3 College само за блогове. и лични и корпоративни. с примери. и в забава. регистрацията е тук.

ела. ще се радвам да се видим.