Хели проучва Интернет. да й помогнем.

Казвам се Хели и реших, че след 9 години е време най-накрая да завърша:). След грандиозни планове да хакна базата данни, да се пренеса в бъдещето и да взема вече готовия продукт или да помоля някой да ми я напише, реших да се хвана сама. Социалните мрежи и промяната на комуникациятаа между хората (това е темата) ми изглеждаха интересен и лесен за написване материал. До момента, в който осъзнах, че онлайн социалните мрежи са като плаващи пясъци от връзки, информация и хора, които колкото и да се опитваш да проучиш и категоризираш, а си мръднал с лявото око, а се се променили. Освен това разбрах, че ми е интересно да се ровя и да наблюдавам и колкото повече се ровех и наблюдавах, толкова по интересно ми ставаше. И ето ме – с онлайн проучване, в което взимат участие над 500 активни участници в социалната мрежа, и каквато е по-добрата новина – не всички са в моя приятелски кръг. Реших, че няма да си играя на дребно и искам да го направя с максимален брой хора (онлайн социалните мрежи в действие) и макар да не ни даде напълно разбиранане как влияят тези мрежи на поведението и комуникацията помежду ни, да ни даде моментна снимка на българските потребители и тяхните навици и поведение.

Ако желаете да се включите в проучването – https://docs.google.com/forms/d/19bP08HdEJ3rYK-4IQ8HMpizNiswiDXg0NTZQlrnr0ws/viewform

Ще съм благодарна да го разпространите към ваши приятели и контакти, които членуват и в други онлайн общества, различни от добре познатите ни Twitter и Facebook.

Какво харесвам относно интернет – че е необятен и че макар и не го осъзнаваме започва да приема физически параметри. Харесвам, че ми позволява само с няколко клика на мишката да достигна до хиляди и хиляди хора и да бъда достигната. Харесва ми и че някой ден когато токът спре ще гледам как се справят всички:), които са се научили максимално да разчитат на него:).

Е, това е. Благодаря.

#lovehaters

не им е лесно и на хейтърите. често ги мисля как се оправят с живота, как спят, как са щастливи. затова с екипа ни в ABC Design & Communication решихме да им покажем, че може и с любов. и стартираме днес кампанията ни #lovehaters

Like for Love, Comment for Bomb, Share for Лукче

🙂

политика, политици и страхът от Интернет

IAB България организира среща между политици от различни политически партии и дискусия на тема избори и дигитално пространство. имаше представени почти всички политически партии основни (подробности – тук)

въпреки че в салата имаше доста малко слушатели на дискусията, политиците споделиха мнението си и то бе доста добре чуто онлайн и подето и от медиите

освен силните въжделения на почти всички дискутиращи да се знае кой точно притежава всеки сайт и кой именно пише коментари под всеки сайт, което означава преведено – силна регупация за сектора, каквато има вероятно само в Китай и е крайно немислима за България, г-н Кутев (се изпусна) сподели, че в БСП имат 50-60 души, мотивирани да пишат за тях по форуми и да участват в дискусии. което вече предизвика скандал.

изводи: модератор и участници в подобни дискусии следва да се подготвят добре, а не да импровизират, защото в днешно време няма как да има публично протекло събитие, на което е казано нещо и да се потули; дори онлайн медиите много не ги касае какво ще кажат политиците, предвид че именно те организират събитието, а само една от всички тези медии го отразява (Дневник); всяка власт в бъдеще ще се страхува от Интернет и хората онлайн и винаги ще се опитва да го омаловажава

още по темата – в блога на ABC Design, в блога на Денис

вдъхновение за бъдещи блогъри

това беше презентацията ми, подкрепяща лецията за блогването и блогърите днес в Шумен. сигурна съм, че от около 50 души в залата поне 3-5 ще захванат свои блогове. чакам да ми пишете.

три пъти ура за Ади Василева

Адриана Василева е чаровна, амбициозна и усмихната млада дама, която списва блог. Харесвам Ади, защото е последователна, не мрънка и постига с труд много, докато другите се оплакват. Тук я разпитвам за блога й и за активния онлайн живот, който води.
Как, кога и защо реши да списваш блог?
След 22 години проучване открих, че писането е най-страхотният начин да говориш сам със себе си без да те мислят за луд. Това и фактът, че живеем във време на споделяне ме убедиха да създам личния ми блог – „Like a piece of cake”. Миналата пролет събрах смелост и думи и започнах. На 11 март ще направи една годинка.
Какво ти носи блога?
Блогът ми носи радостта от споделянето. Носи ми много онлайн приятели, удоволствие, спокойствие и лична къщичка в големия онлайн град. Мотивира ме да съм по-активна и търсеща. Ще ми носи много за четене когато остарея.

Как смесваш писането на блог, работата, свободното време?
Смесвам ги неравномерно. На лаптопа съм си лепнала листче с нещата, за които трябва да отделям повече време. Like a piece of cake е на второ място, но семейството, университета, дипломната работа, кариерата, рубриката ми и младостта се опитват постоянно да се бутат напред.

Ако някой млад човек се колебае да има или да няма блог какво би му казала? Страшно ли е? Кое е най-трудното?
За нещата, които носят удоволствие не трябва да се колебаем. Всеки, който дори си е помислял за собствен блог, да сяда и да започва, ако не му хареса, просто го трие и готово.
Няма нищо страшно в нещо толкова положително. Най-трудно е в началото, където съм и аз. „Like a piece of cake” е бебе блог и малко по малко расте с всеки нов пост и нов фен. В крайна сметка нищо не е трудно и става like a piece of cake, когато го правим с желание и постоянство.

Кои са ти любимите онлайн канали?
Любимата ми онлайн спирка е 9GAG. Часове скролване по-късно там, съм с мускулна треска на корема от смях и без никаква свършена смислена работа.
Обичам да седя и в Pinterest, където намирам пир за очите ми в страхотни картинки и се вдъхновявам за всекидневните неща.
Youtube пък ме спасява от живеенето в една държава. Чувствам хората, към които съм subscribe-ната като приятели и се радвам, че мога да изживявам с тях неща, които се случват на другия край на света, докато седя с чаша ментов чай у дома.
Обожавам и Stumbleupon, който автоматично изтрива думата скучно от речника ми.

Говорих си и с други дами-блогърки: Девора, Ана, Пламена, Петя