жените в уеб.

1897714_735482046497257_926130295_nв петък имахме чудна дискусия на тема жените в уеб. искахме да вдъхновим повече момичета да се занимават с уеб, да им кажем, че не е страшно, че е забавно, че има пътища.

дискусията пое в свои различни посоки.

равенство. като цяло се съгласихме, че специално в уеб има относително равенство. може да си и на ръководни позиции и да си жена. и няма разлика в заплащането между двата пола, както има на други места.

неравенство. и все пак има неравенство. едно такова скрито мнение, че жените програмистки не ги бива. разбира се – мнение на мъжете програмисти. и с доказване се решава този казус. и да, не е приятно, но е факт.

малцинство. стигнахме до това, че сме малцинство. специално в уеб. и си носим кръста. и се изисква време, търпение, работа, за да променим нещата.

възможности. момичета, момчета, уеб е невероятна възможност. за всеки от нас поотделно и за всички ни заедно.

DSC_9247

от Крис Георгиев: Възможност за стартъп проекти с женско участие #bgsitehttp://www.geekettes.io/demo-day

и за финал нещо от Събина: Cut the drama. All of it.

благодарности на Заро, Елеонора, Марина за всичко, Луси и Петя за визиите, Дарин за формата, Ружин за снимките, Бени за водата!

благодарности на всички участници в панелите и на всички, които участваха във форума!

отразяването и в блога на Al Nik

събитието бе организирано от JobTiger.bg и фондация БГ Сайт

студенти журналистика интервюират Милен Цветков

днес с моите студенти от НБУ, журналистина 2-ри курс, направихме любопитното упражнение да вземем интервю за блоговете им от популярния от тв екрана Милен Цветков.

споделям част от въпросите:

  • През кое време на деня е „часът на Милен Цветков“?
  • Истина ли е, че заради политически натиск преди време Ви свалиха от екран? И ако е така – кой и как го направи?
  • Има ли случки във Вашето детство, които ви отведохте до заниманията с журналистика?
  • Завършил сте дефектология и сте работил с незрящи хора, както и като репортер, журналист, водещ на новини, разносвач на продукти и какво ли още не. Какво успяхте да научите през всички тези години?

#НБУ #бъдеще #България

IABForum България 2014

днес бе вълнуващ ден. но и ден, в края на който се чувствам смутена. най-важният форум на индустрията, уеб бранша, хората, които създават кампании, медии онлайн, мерят, анализират … не се представихме добре. дори никак. относително вяло начало, интересни няколко презентации и чужди лектори, а в края – фарс, който възбуди духовете, накара някои да се почувстват обидени, други – възмутени, трети – ядосани. интересно ми е бордът на IAB България с каква позиция ще излезе.

комплименти за Веско, който отнесе най-много работа по събитието! благодарност на лекторите и на спонсорите. вярвам всеки от нас си е отнесъл нещо полезно от деня. и нещо поне за размисъл.

ето и някои туитове, които маркират по-цивилизованата част от събитието:

On Google+ the personal brand is bigger than the company brand. Market your brand thru individuals, not company page! #IABForum

„It is really important for brands to provide content where users want to consume it“. That’s clever! #iabforum

It’s very likely your customers’ first interaction with your brand will be on a portable / mobile device #iabforum

How do I solve the dilemma about multi screen consumption at the same time? Simply- I do not watch TV at all 🙂 #iabforum

#Digital предизвикателството: Намерете правилните хора, разкажете им интересна история и създайте връзка с тях #iabforum

 

поне си напаравихме selfie в началото на сцената 🙂

#iabforum