Три пъти Ура за Слави Дяковски и Business in practice в Русе

1493180_678204922238215_1703669913_n

От 21 април в рамките на три дни в Русе ще се проведе любопитно събитие за предприемачество и бизнес Business in practice. Слави Дяковски е сред организаторите и си поговорихме малко за това какво да очакваме от събитието и кой е поканен. Е, аз ще имам удоволствието да направя вдъхновяваща (надявам се) лекция. И ви каня, разбира се!

Защо го правиш, ти самият защо участваш в това начинание?
Лично аз – защото виждам смисъла в това да съм част от решението на проблемите. Винаги съм имал проблеми с това как функционира образователната система и съм писал доклади на темата и дори съм водил лекции на съученици. Вярвам, че само и единствено студентите виждат проблемите, които са им най-болни и ако им се даде шанса да работят за решаването им могат да постигнат резултати.

Кого каните да дойде?
Бизнеса в действие дава на студентите много неща, за които именно студентите се оплакват, че им липсват, а в същото време работодателите търсят. Докато студентите търсят практически знания бизнеса иска реални умения. Докато студентите търсят контакти бизнеса търси предварително наблюдение над процесите и вмешателство с цел насоки.

Каним компании, които вярват, че имат какво дадат и най-вече имат и нещо което да научат от младите хора или най-малкото да се заредят от нашият ентусиазъм. Търсим също така развитието на корпоративната социална отговорност в бизнеса на локално и национално ниво. Инвестирането в младите хора е ключово според нас.

Лекторите, които каним са хора, до които сме се докоснали и са ни впечатлили и научили. Това са хората, на които искаме да подражаваме и хората, с които искаме да си партнираме и занапред. Устойчиви контакти и успешни инициативи са целите ни.

Кой е екипът и какво ви мотивира?
Екипът, който организира Business in Practice Русе беше доста скромен в началото, но в момента се разрастна и имаме малко повече помощ. Бяхме двама души в началото (аз и Нанси), в послествие станахме 4, а сега имаме подкрепа от други хора от AIESEC Русе.Правим го, защото имаме своя визия като най-голямата ръководена от студенти студентска организация в света -“ Мир и развитие на човешкия потенциал“. И защото имаме национална мисия за България – „Изграждане и развиване на глобални позитивни лидери“

Регистрация и подробности – http://bip.aiesec.bg/

снимката е от миналогодилното издание на събитието