топ 10 влиятелни бг блогърки

наскоро ме попитаха за най-влиятелните жени-блогърки у нас.

класациите от рода „топ …“ са предизвикателни и ограничаващи. съществува риск да пропуснеш някого, друг да се засегне, а трети просто да не се съгласи. това са моите топ 10. наистина мнението на тези хора бива чуто. те влияят.и променят блогосферата, хората, света.
важно: не са подредени по важност.

Нели Огнянова – Медийно право
Любимка на студентите, експерт в областта на медийното право, Нели списва блог по професионални теми, с които държи блогърската общност и всички интересуващи се в крак с последното в областта на медийното право.

Лидия Стайкова – Полетът на костенурката
Лидия пише по сериозни теми като образование, учене, развитие, възможности. Лидия успява да намери и предложи по любопитен начин теми, които традиционните медии ловко успяват да избегнат. Постовете й са сериозни, но важни за всички нас.

Магдалина Генова – Нервната акула
С остър, но точен език, без компромиси по темите политика и общество Нервната акула е важен елемент от блог-обществото ни и добър баланс на по-леките и ежедневни теми.

Светла Енчева – Неуютен блог
Светла е борец. Блогър-борец за равенство, равнопоставеност, за правото да си различен. Светла е безстрашна и защитава яростно свободата. Освен много омраза от някои, Светла отнася и много респект и приятелства. И променя света ни. Към добро.

Събина Панайотова – The way I feel about it
Събина е от поколението млади хора, за които единствената съществуваща медиа е Интернет. От важните й теми са бездомните животни и животът. Напоследък по-често поства снимки, с които продължава да говори на висок глас и да бъде чута.

Таня Русева – Царството на Бу
Бу е позната на всички млади майки. Отдадена на мисията кърмене и всичко свързано с това, макар и архитект по професия, Таня вдъхновява и мотивира жените по изключителен начин за пълноценното майчинство.

Мария Илиева – LaMartinia – Вдъхновението е навсякъде
Мария е вероятно най-влиятелната lifestyle блогърка у нас. Пише за красивото в природата, дома, ежедневието, семейството. Блогът й е нежно-бъбрив в снимки и изкусително-ненатрапчив.

Ана Динкова – Ana’s handbag
Ана се е отдала на блогърстване и любопитно примесва теми от живота с тези за родителство и за мода. Напипва каузи и вероятно силно ще ги застъпи скоро. С чар и усмивка Ана превзема и върви напред.

Деси Бошнакова – По-добрата страна на нещата
Деси е любим преподавател на много от младите ПР практици, а освен това и пламенен блогър, който се впуска в търсене на по-добрата страна на нещата от живота. Деси може да влияе. И всички я слушат.

Поли Козарова – Маркетинг буркан
Поли списва с жар своя маркетинг  блог, като за обща радост напоследък застъпва и темата за предприемачеството и непознаните му първи прояви у нас. Това е вероятно най-системно списвания маркетинг блог.

18 thoughts on “топ 10 влиятелни бг блогърки

 1. Благодаря за тази публикация! 🙂 С повечето блогове съм запозната, а останалите ще е огромно удоволствие да разгледам! 🙂

 2. хубаво е, че подборката включва блогове, които освен че се отличават от останалите, успяват да останат верни на каузата си, на идеята за писане и споделяне, а не на робуването на банери, импресии, продажба на реклами, платени съдържания и пр. – това прави списъкът още по-ценен.

 3. О, хайде моля ти се. В този списък има точно две имена, които могат да се нарекат влиятелни по някакъв начин – Нели и Акулата. Още няколко са приятни за окото сутрин с кафето като Анкабанка и Ламартиния да речем. Повечето от останалите са абсолютни досадници, които не казват нищо ново и полезно. И Сибина Панайотова … кучето е по-важно от човека, харесвам брадати мъже и това събитие беше яко, щото ме поканиха, обаче на другото не ме поканиха и то беше тъпо, а организаторите – нещастници… Признай си просто, че не се сетила за повече от десет имена в постната ни блогосферица.

 4. Жюстин – добронамерена, позитивна, цветна. Подкрепя идеи и хора. Благодаря, Жюстин.

 5. Хей, и аз съм тук! Благодаря 🙂 дано и хората намират блога ми за полезен. Аз бих добавила и блогът на Пета Кирилова-Грейди, на мен поне ми се струват важни темите, които дискутира там.

 6. Влияние извън блогосферата, върху обществото като цяло имат единствено Нервната Акула и проф. Огнянова. Останалите не надраснаха аудиторията на блогосферата на Дневник. А има и някои смешни герои, да…

  Като цяло слабото блогване води до слаби герои.

 7. Благодаря, Жустин! 🙂 Мога само да се чувствам поласкана и да се надявам, точно блогването ми на тема кучетата, да стига до повече хора, защото общетвото ни има много дълъг път да върви по темата. 🙂 Което според мен до някъде обяснява и негодуванието относно моето име по-горе. Истината е, че всеки е свободен да пише и да чете каквото иска.

  И да, твоето име е в моя личен списък!

 8. всичко хубаво, ама предприемачеството едва през 2012 ли има своите първи прояви?

 9. Благодаря, Жюстин, за милите думи. Аз разбира се бих се извадила моменталически от този списък, защото не знам с какво точно влияя, но не мога да отрека, че егото ми подскача 🙂

 10. Благодаря за уникалната класация! А вашия блог в чие място смятате, че трябва да бъде добавен? Въпроса ни е по-скоро от любопитство. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *