10 причини да имаш свой блог

да, знам, според спецовете да имаш блог е олдскуул

аз все още настоявам, че за България не е. не е късно да започнеш своя личен блог още днес. защо ли? ето няколко аргумента:
1. твой. защото блогът е твоето си място онлайн. най-твое от всяко друго. пример – моят блог :) (blog.justinetoms.com)
2. работа. блогът, ако е списван смислено, може да ти помогне да си намериш работа. много доказателства за това има. поредното от днес – Събина Панайотова с поста, че си търси работа. сигурна съм, че до няколко дена ще си намери, при това интересна и готина работа и то благодарение на блога си.
3. дневник. дори да не го списваш като дневник – това си е твой онлайн дневник, във времето ти дава справка кога на каква вълна си бил, как се променяш. ценно.
4. нови приятели. чрез блога можеш да намериш наистина смислени приятелства с интересни хора, които пък намират теб за интересен.
5. приятели. чрез блога приятелите ти, разпръснати по различни места по света, знаят какво се случва с теб, радват се на успехите, които споделяш, пишеш на всички едновременно. малко по-подробно от във фб.
6. експертност. блогът ти е мястото, в което можеш, ако искаш, да покажеш какво знаеш, какво мислиш, да демонстрираш експертност и заявиш позиция по важни за теб професионални въпроси. пример – блогът на Димитър Цонев.
7. хоби. ако си страстен по конкретна тема, имаш хоби и то е важно за теб – точно блог ти трябва, за да запалиш и другите, да кажеш мнението си, да бъдеш чут. пример – блогът на Денислав Георгиев или Росана Лаво.
8. приходи. има блогъри, които предоставят възможност да се публикува реклама или текст срещу заплащане. не те съветвам да си от тях. но също е опция. другаде блогъри живеят само от блогърстването си.
9. пред другите. повечето хора нямат блог. това е още един начин да покажеш, че си една идея по-готин, по-отворен, по-напред.
10. звезда. добрите  блогъри са звезди. класическите медии се оглеждат за интересни хора и мястото, където търсят е Интернет. блогърите са си звезди и без класическите медии. стават популярни. славата е тежко нещо, но има и своите добри страни.

вероятно има още. но мисля, че и толкова стигат. блогът не е робуване. времето за списване на личен блог не е повече от няколко часа седмично. темпото зависи от теб. темите – също. направи го под свое име imetoti.com и му се отдай. ако не тръгне – няма да си загубил много. ако потръгне – ще спечелиш много. действай. успех!

п.с. ако имаш вече личен блог – участвай в БГ Сайт – има специална категория за теб! виж, Иван Стамболов спечели статуетката миналата година – www.sulla.bg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

2 thoughts on “10 причини да имаш свой блог

  1. Pingback: Защо имам блог, когато блогването е мъртво?! - Дневникът на един Gregg

  2. Pingback: блогове vs (традиционни) медии | Justine Toms' blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *