три пъти ура за Пламена Захова

Пламена Захова или Плами е от родните модни блогъри, които са ми много симпатични. отделно от факта, че е моя студентка, че е млада и амбициозна, Плами си е поставила амбициозната задача да е истински моден блогър. пише ежедневно, чете много, развива се. блогът й се казва http://www.fashionthrill.com две години след старта мисля е добро време да я представя в кратко интервю и да поговорим за блогването, за модните блогъри и как те се възприемат от големите брендове навън и родния моден бизнес

Кога и как реши да започнеш свой моден блог?
Преди малко повече от две години, разглеждайки списание Elle, попаднах на статия за най-популярните модни блогъри и как благодарение на тяхното интернет пространство любовта им към модата се е превърнала в професия. Винаги съм знаела, че искам да се занимавам с мода под една или друга форма, но до този момент нямах представа от къде да започна и как да навляза в този свят. Веднага седнах и като на шега създадох FashionThrill.com.

Разкажи ни за международните срещи на блогъри, на които си била?
Тази година за първи път отидох на международна конференция за блогъри – Първата Европейска блогърска конференция The Hive. Състоя се в Берлин и имаше такъв успех, че организаторките вече планират втората, а аз нямам търпение! Невероятно зареждащо е да видиш толкова много позитивни и амбициозни млади хора на едно място и да се запознаеш с едни от най-успешните блогъри, които предадоха опита си без да се замислят. Жалко е само, че все още няма конференция специално за модните блогъри в Европа, но мисля, че това скоро ще се промени и тези събития ще станат много по-чести и популярни.

Все още не съм получавала формални отличия за блога си, но най-голямата награда е да бъда част от това динамично течение и да се запознавам с интересни и свежи хора по целия свят.

Общуваш с големи модни брендове по света и правиш опити за контакт с родни такива. Каква е разликата? Взимат ли те на сериозно?
Разликата е доста голяма. Световните брандове вече имат голям опит в работата с блогъри и се отнасят към тези сътрудничества много сериозно, защото знаят колко голямо влияние имат блогърите. Тук модните блогъри започнаха да се появяват и да набират популярност сравнително скоро и родните брандове все още нямат навици за работа с тях. Най-врапиращият случай, с който аз лично съм се сблъсквала беше, при вземане на интервю от български дизайнери, които се отнесоха сякаш ми правят услуга, а не обратното. Вече се наблюдава промяна в положително отношение и се надявам скоро и българските компании да търсят по-тясно сътрудничество с блогърите.

Имаме ли добри български модни и lifestyle блогъри?
Има добри блогъри и в двете категории и постоянно се появяват нови. Повечето нямат голяма аудитория все още, но не се отказват и не спират да се развиват. Прави ми впечатление обаче, че част от родните блогъри са доста негативни и дори малко злобни, което според мен е напълно ненужно. В крайна сметка критиката може да бъде изразена и с положителен градивен тон. Любимият ми български моден блог е на моя приятелка – Mademoiselle E. Ели е супер позитивна и много талантлива и винаги чакам с нетърпение следващия й пост.

Какво ти носи блогването?
Много положителни емоции… и малко отрицателни понякога, когато нещо не се получава, но определено си заслужава. Освен че получавам огромно удовлетворението, че правя това, което най-много обичам, виждам как благодарение на блогването станах по-дисциплинирана и се научих да намирам мотивация в себе си, а не да я търся във външните фактори.

Най-готиното, което ти се е случило покрай блога?
Трудно е да избера само едно. Може би най-силната емоция беше, когато за първи път получих e-mail от бранд, когато за първи път ме поканиха на събитие, първата среща с блогъри тук, а след това и първата международна конференция. Както и първия път, когато получих хейтърски коментар, не знам защо, но ми беше много забавно. Като цяло покрай блога все готини неща ми се случват!

Как смяташ да се развиваш в бъдеще и мислиш ли, че след 5 години ще поддържаш все така ежедневно и добре блога си?
В идеалния случай искам да бъда професионален моден блогър, защото както се казва хората, които обичат работата си не работят дори и ден от живота си. Дори и нещата да не се развият по този начин не мисля, че ще спра да поддържам блога, той е мястото, на което се разторварвам и отивам в свят пълен с красиви неща.

писах още за Ана Динкова, Никола Балов, Майк Рам, Емо Марков

One thought on “три пъти ура за Пламена Захова

  1. What a wonderful article on Plami! I met her through her blog, and I read it without fail. She has a perfect fashion sense and such a positive outlook on life. Fun to read!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *