#digitalk2011

събитието беше готино. шумната анотация и специални промо кампании бяха вдигнали очакванията на хората в залата. вероятно затова и мнозина се разочароваха.

истината е, че Капитал се бяха постарали с готини, шарени лектори. но нямаше единна нишка в презентациите, всеки си говореше за нещо. частично започнаха с леко (или повече обидни) истини за това, че сме далеч от света. класика за лектори от чужбина е да ни сравняват с Африка. дори да казват интересни неща след това е трудно да бъдат чути. основен проблем е подценяването на аудиторията, но с това сме свикнали.

някои от лекторите бяха супер забавни и вдъхновяващи. например Джеймс Маккелви, чиято презентация бе супер за предприемачите и хората с добри идеи. и за изненада – едната от спонсорските лекции – тази на човека от Майкрософт – Майкъл Коглер беше супер забавна, а все пак успя да каже и рекламни неща, но по много елегантен и готин начин. хората от последния панел също казаха добри думи за България и като цяло смислени неща за предприемачеството и бизнес начинанията в дигиталната епоха.

да, няма нужда на подобни събирания да се очаква човек да научи нещо. важното е да е отворен и готов да се вдъхнови и да му хрумнат нови идеи. имаше вдъхновение. това е добре.

двете основни думи бяха social и mobile. промъкнаха се и темите за груповото пазаруване и клауд технологиите, но не в пълния си блясък. подробно някои ключови фигури туитваха, така че любопитните могат да прегледат #giditalk2011

писах още: за MIF3 (2009), за MIF2 (2008), MIF1 (2007)

One thought on “#digitalk2011

 1. Годината е 2011 и темата е m commerce. (продажби по телефона)
  Капитал, традиционно, опитва да размества пластовете.
  Въпросът – или по скоро проблемът – винаги е бил че пластове няма.
  Погледнеш отдолу – нищо, нагоре – същото. Що го няма сме го глаголили и преди.
  Капитал, традиционно, опитва да събере критичната мисъл. Затова аз не очаквам да чуя за разочарованите в залата. Друго освен разочарования в останалите месеци криза, която удари САЩ 2009, а Европа 2011, и тоя път няма да чуя. Претенции – ногу, наяве – копи пък и пейст щото е по лесно отколкото да седнем и да помислим. А и клиентите ни са едни манастирски мишки, дори не плъхове, без бюджет за интернет.
  Опитай пак !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *