Три пъти Ура! за Стоян Георгиев и Goodlife

11289722_10153316993422141_1947604810_n

След толкова много уеб проекти как стигна до Goodlife.bg?
Лесно, но пътуването беше дълго. Goodlife се роди най-вече благодарение на небцата и интересите ни, на мен и на съпругата ми.

Всичко започна един ден преди около три години. Бяхме си купили фотоапарат, който снимаше видео, а много искахме да направим в Уебкафе нещо свързано с готвене.
Опитахме с външни автори, но ни се искаше да участваме повече в процесите и решихме да опитаме да снимаме видео рецепти сами.
Десита готвеше, аз се правех на оператор.:)
Направихме няколко рецепти и ги публикувахме в уебкафе, изненадващо за нас към тях имаше приличен интерес. Но за нас по-интересно беше, че много приятели ги бяха приготвили и бяха доволни от резултата. Това така ни запали, че за 18 месеца заснехме около 200 рецепти. Така се родиха рецептите.
Почти паралелно с готвенето решихма да добавим към съдържанието на Уебкафе и материали за качествено кафе, чай и вино, защото сме запалени по това.
Запознахме се с хора от пазара, а с някой от тях станахме и семейни приятели. Така случайно с Йордан Дъбов, който внася и пече най-качественото кафе в България, на една вечеря стана въпрос дали на база опита ми в уеб да не опитаме да направим нещо и да започнем да продаваме неговите продукти – чай и кафе.
Решихме да опитаме, а наш приятел Константин от Webdesignbg.com ни направи подарък – един онлайн магазин.
Измислихме името, но нямаше как да минем и без другата голяма любов – виното.
Там ни помогнаха страшно много Яна Петкова, която ни въведе в пазара, направи ни винената селекция и ни запозна с вносители и производители на вино.
И Емил Коралов от DiVino, който ни даде материали за вино, и още много ценни съвети и контакти.
Така преди около 2 години се появи Goodlife, като онлайн магазин за гурме кафе, гурме чай и вино. Пуснахме сайта, но беше повече за кеф и проучване на територията. Така до момента, в който продадохме Уебкафе в началото на 2014 и трябваше да изберем нова посока. И отговорът си дойде сам. Имахме хубав домейн, някакъв опит с онлайн продажби, доставки, достатъчно контакти на пазара, видео рецепти, които стават все по-добри. Направихме студио за заснемане на рецептите, ходих на курсове по фотография, оборудвахме се с осветление и видео техника.

Трябваше да добавим и това, в което сме най-добри – интересното и качествено съдържание и да направим подходяща платформа. С Emarketing.bg бяхме работили заедно по мобилната версия на Уебкафе и аз бях доволен от резултата и начина, по който се работи с тях. Така с проекта в главата започнахме работа и мисля, че резултатът е задоволителен.

В интерес на истината имаме още работа по сайта. Трябва да направим адаптивния дизайн, да поизчистим малките бъгчета, които винаги се появяват. Но много искахме да пуснем сайта на рождения ден на Десита 30 май. В общи линии е това.

Какво е нужно за повече goodlife в живота ни и има ли го на сайта?
Няколко простички неща.
Повече внимание към детайлите. Да обръщаме внимание на хубавите неща, когато ни се случат, на хубавата храна, на хубавото вино.
Да проявяваме нетърпимост към неспазване на правила, закони и лошо свършена работа.
Желание да се учим непрекъснато. Желание да влизаме в нови територии и вкусове.
Желание да направим нещо хубаво с живота си, средата в която живеем и общността ни.

Готови ли сме българите да живеем по-добре и да пазаруваме онлайн?
Мисля, че се е оформила подобна група, която живее добре, търси нови продукти, хубави места, готова е да плати повече, за да подкрепи нещо готино и смислено и пазарува онлайн. Тези хора въпреки безумната ситуация, в която живеем, се чувстват добре в кожата си и на място.

Какво си пожелаваш?
Пожелавам си хората да влизат в Goodlife да си починат, да се почувстват добре, да прочетат хубав и смислен текст, да си купят нещо хубаво и да си кажат – Страхотен сайт.

От мен за Стоян, екипа и сайта Goodlife.bg – Успех!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *